Usein kysytyt kysymykset - LOIMIKATSASTUS
Loimikatsastus Katsastuspalvelua Loimaan keskustassa
katsastus, katsastusasema, yksityinen katsastus, Loimaa, Loimikatsastus, katsastuskonttori, edullinen katsastus, katsastus Loimaa, Loimaa katsastus, auton katsastus, henkilöauton katsastus, pakettiauton katsastus, muutoskatsastus, rekisteröintikatsastus
15579
page-template-default,page,page-id-15579,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Usein kysytyt kysymykset

Milloin pitää varata aika katsastukseen:

Ajoneuvon katsastus on myöhässä.

Ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä (katsastukseen voi silti ajaa varattuna aikana, jos ajoneuvoon on tehty vakuutus).

 

Milloin pitää hankkia ajoneuvoon siirtokilvet?

Ajoneuvossa on rekisterikilvet, mutta se on vaurioituneena poistettu.
Ajoneuvossa ei ole rekisterikilpiä.

Ajoneuvossa ei ole määräaikaiskatsatus voimassa ja sitä halutaan siirtää muualle kuin katsastukseen.

 

Onko vakuutus maksamatta?

Kuitti vakuutuksien maksusta ei kelpaa katsastukseen, vaan asiakkaan tulee pyytää vakuutusyhtiöistä todiste, ettei katsastuksen esteenä ole maksamattomia vakuutusmaksuja.

 

Kuinka kauan jälkitarkastus on voimassa?

Jälkitarkastus aika on yhden kuukauden katsastuksesta. Jos ajoneuvon katsastus on tehty muualla, pitää jälkitarkastuksessa olla mukana katsastuksen tarkastuskortti.
Kun ajoneuvoa tullaan näyttämään tämän jälkeen joudutaan tekemään uusi määräaikaiskatsastus. Pakokaasutodistus on voimassa 3kk, joten yleensä sitä ei tarvitse tehdä uudestaan.

 

Milloin talvirenkaita pitää käyttää?

1. kesäkuuta 2020 voimaantulleen tieliikennelain myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana.Pakollinen käyttöaika pitenee siten kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, mikäli keli edellyttää. Kuitenkin myös kesärenkaita saa tuona aikana käyttää, jos alueella vallitsee ”kesäkeli”. Säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytetään, tarkoitetaan tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, on tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi.